Vill du vandra på vackra Orust är Nösundsgården en bra utgångspunkt. Runt Nösund finns många fina stigar. Både längs hav, genom skog och till utsiktsplatser med vid utsikt över skärgården.

Ett kollage av vandringsbilder från Nösund
Ett kollage av vandringsbilder från Nösund

Vår by-förening har gjort en sammanställning över leder du kan vandra. Längden på dem är mellan 4 och 8 kilometer. Men om du vill ha en längre tur går det alldeles utmärkt att kombinera flera av dem. Utöver detta passerar pilgrimsled Orust förbi strax utanför Nösundsgården, och via den kan du lätt ansluta till andra leder runt om på ön.

Boende, mat och skjuts av packning

Du väljer själv vad som ska ingå i ditt vandringspaket. För det första har vi både hotellrum och vandrarhemsrum. Dessutom är vårt café öppet under sommaren, och året runt serverar vi frukost till våra hotellgäster i restaurangen. Vill du ha med dig ett paket med smörgåsar och en termos kaffe ut på turen går det att ordna. Och behöver du hjälp att få din packning från punkt A till B – hör med oss så försöker vi ordna även det.

Din fyrbente vän är också välkommen

På Nösundsgården är även hundar välkomna, men tänk på att meddela redan vid bokningstillfället att du har med dig hund. En mindre kostnad tillkommer för detta. Självklart ställer vi in vattenskål och bädd till din fyrbente vän på ditt rum.

Mer information om lederna runt Nösund